Duminică, 30 Ianuarie 2022 17:37

9 Ierarhi ai BOR au slujit la Catedrala Veche, la deschiderea manifestărilor Bicentenarului Teologiei arădene

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sărbătoare în Cetatea Aradului, astăzi, 30 ianuarie, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul  și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii teologilor și ai instituțiilor de învățământ teologic. Sărbătoarea a fost pentru arădeni cu atât mai mare cu cât astăzi s-a făcut deschiderea manifestărilor Bicentenarului învățământului teologic arădean. La sărbătoarea comunității teologice arădene au pus bun început, prin Sfânta Liturghie, nouă Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Din soborul condus de Înaltpreasfinţitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a făcut parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Ierarhilor și credincioșilor prezenți s-au alăturat în duh de bucurie oficialități locale și județene, reprezentanți ai celor două Universități arădene și urmași ai foștilor dascăli ai Facultății de Teologie din Arad.

Solemnă, ca într-o binecuvântată șezătoare a binelui în Casa Domnului, sărbătoarea de astăzi a Cetății Aradului, prin care s-a dechis calea celor 24 de popasuri duhovnicești prin care se va marca împlinirea a 200 de ani de la înființarea, în Arad, a primului Institut Teologic din Transilvania, a subliniat încă o dată că nu este doar a comunității academice și religioase arădene, nu doar a Aradului, nu doar a Transilvaniei ci a României de pretutindeni. A României de pretutindeni, pentru că de la Arad, de 200 de ani, profesorii și absolvenții de Teologie au dat și dau mărturie lumii, indiferent de locul în care și-au desfășurat sau își desfășoară lucrarea, că în urmă cu două secole Hristos a poposit în Cetatea/casa noastră ca odinioară în casa lui Zaheu, prin înființarea acestui institut.

Sursa şi foto credit: www.glasulcetatii.ro

Citit 1411 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 20:55

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube