Arhivă pastorale

Consfătuirea cadrelor didactice care predau disciplina Religie în jud. Mehedinţi


La eveniment au participat reprezentanţi ai Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Drobeta Turnu Severin. Dana Săftoiu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a prezentat profesorilor concluziile desprinse la consfătuirea inspectorilor de religie care a avut loc la Vatra Dornei în perioada 7- 9 septembrie 2009, iar părintele consilier Ovidiu Polexă a vorbit celor prezenţi despre proiectele patriarhiei în sprijinul elevilor. 
,,Am prezentat informaţii de la Consfătuirea inspectorilor de religie, schimbările care vor avea loc în anul şcolar 2009-2010 vis-a vis de programa şcolară, structura anului şcolar care începe, plus problematica religiei  dat fiind faptul că a fost o întreagă dispută pe codul educaţiei, statutul religiei în noua Lege a învăţământului.
Religia îşi păstrează ca şi până acum rolul de a face parte din trunchiul comun ceea ce pentru noi este un lucru bun, pe întregul segment şcolar, de la clasa I până la clasa a XII a. Pentru anul şcolar 2009-2010 se merge pe legea veche, dar şi legea nouă pune în discuţie religia tot ca parte a trunchiului comun.” a spus Dana Saftoiu inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi.


mbl live


mbl youtube