Marți, 20 Noiembrie 2018 15:05

Un pretins călugăr de la Mănăstirea Pătrunsa a furat bani din două biserici în Mehedinţi

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat în flagrant un bărbat de 38 ani, îmbrăcat în haine ce prezentau însemnele personalului clerical, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt din lacaşuri de cult.

Cu ocazia verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că bărbatul este din municipiul Blaj, judeţul Alba şi nu figurează în evidenţele Episcopiei Severinului si Strehaiei sau ale Mănăstirii Pâtrunsa, judeţul Vîlcea (de unde se recomanda că aparţine), ca fiind preot sau personal clerical.

De asemenea, extinzând cercetările s-a stabilit că acesta, în zilele de 15 şi 16 noiembrie a.c., s-a prezentat la două lăcaşe de cult din judeţul Mehedinţi, purtând însemnele personalului clerical, unde, sub pretextul că este preot şi profitând de neatenţia personalului administrativ, a sustras diferite sume de bani, rezultate din încasări sau donaţii. Prejudiciul cauzat şi estimat iniţial este de 2.000 lei.

Faţă de persoana în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată

Sursa: adevarul.ro

Citit 4766 ori


mbl live


mbl youtube