Joi, 10 Octombrie 2019 13:08

Sfânta Cuvioasă Parascheva - hramul bisericii parohiei Schela Nouă

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Biserica din cartierul severinean Schela Nouă îşi serbează luni hramul. Părintele paroh Cosmin Eftimie Necşoiu face aleasă poftire enoriaşilor şi credincioşilor din tot oraşul spre a aduce prinos de mulţumire şi rugăciune către Cuvioasa ale cărei sfinte moaşte se află depuse în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Programul liturgic al hramului sfântului lăcaș va începe duminică, 13 octombrie, orele 17.00, prin săvârșirea Vecerniei Mari cu Litie, iar în ziua praznicului, credincioșii sunt așteptați de la ora 08:30 la slujbele Utreniei și Sfintei Liturghii săvârșite în sobor de preoți.

***

Piatra de temelie a bisericii din Schela Nouă a fost pusă în toamna anului 1993 de către IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, în anul 1996 au fost începute lucrările la fundaţia aşezământului religios, iar pe 5 iunie 2005 noul lăcaş de cult a fost sfinţit.

Ctitorul bisericii "Cuvioasa Parascheva" este Iorgu Boştină, un locuitor al cartierului Schela ce se stabilise în Statele Unite ale Americii, mutat la Domnul de câțiva ani. Acesta a considerat că din averea pe care i-a dat-o Dumnezeu, trebuie să folosească o parte și pentru construcţia unei biserici în zona în care s-a născut, care să dăinuie peste veacuri după trecerea sa la cele veşnice.

De praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, încă 9 biserici de mir și o mănăstire din Mehedinţi îmbracă haine de sărbătoare, având ca ocrotitoare pe Sfânta de la Iaşi.

Dintre aşezămintele monahale din Mehedinţi, singurul încredinţat purtării de grijă al Cuvioasei Parascheva este Mănăstirea Gura Motrului.

Citit 4868 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 14:04


mbl live


mbl youtube