Joi, 24 Ianuarie 2019 12:51

Sărbătoarea Unirii Principatelor a fost marcată prin sfinte slujbe la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zi de mare importanţă pentru neamul românesc, Unirea Principatelor este sărbătorită în toată ţara. Şi la Catedrala din Drobeta Turnu Severin, ca de altfel în toate bisericile din cuprinsul Patriarhiei Române, s-a pus început bun zilei prin oficierea slujbelor de pomenire și de Te Deum spre slava lui Dumnezeu şi spre cinstea si pomenirea bravilor români, prin a căror dedicare acum 160 de ani a devenit posibilă Mica Unire.

Sfintele slujbe au fost săvârșite în sobor de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a evocat pe scurt evenimentele premergătoare unirii şi rolul diferitelor personalităţi implicate în realizarea acesteia.

Sărbătoarea va continua în seara aceasta începând cu orele 18.00, în Sala Mare a Palatului Culturii, cu un concert extraordinar dedicat momentului. Alături de Orchestra Palatului "Lăutarii Mehedinţiului", de Corul "Kinonia" al Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară, va evolua pe scenă  ansamblul de dansuri "Polet" din Kladovo, adus pe meleagurile noastre de Episcopia Severinului şi Strehaiei în baza legăturilor de prietenie create prin proiectul "RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border". Activitatea nu face parte din acest proiect, fiind susţinută financiar de Centrul Eparhial.

Citit 4330 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2019 13:02


mbl live


mbl youtube