Marți, 11 Decembrie 2018 21:10

Prima zi a Festivalului de Colinde "Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi"

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Manifestarea organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți se derulează, vreme de două zile, la Centrul Cultural "Sfântul Ioan Gură de Aur" al Episcopiei. Evenimentul este înregistrat în calendarul activităților educative regionale și interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Peste 600 de elevi de la aproximativ 40 de unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi, însoţiţi de profesorii de religie, prezintă diverse programe artistice în fiecare din cele două zile, începând cu ora 15.00.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți este prezentă domnişoara Prof. Dana Săftoiu, Inspector de Religie, unul dintre organizatorii evenimentului. De asemenea, alături de cei mici au fost prezenţi şi părinţii care le-au împărtăşit emoţia.

În prima zi a festivalului, Centrul Cultural "Sfântul Ioan Gură de Aur" a răsunat de glasul zurgălăilor, al colindelor tradiţionale româneşti, precum şi al cântecelor de stea din Mehedinţi. Unele dintre acestea, prezentate cu însufleţire de tinerii colindători, încă păstrează elemente folclorice paleo-creştine.

Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, participanţii la festival au prezentat şi diverse scenete având ca subiect Naşterea Domnului. La final, colinda le-a fost răsplătită cu daruri din partea Centrului Eparhial.

Citit 4023 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2018 21:30


mbl live


mbl youtube