Luni, 30 Septembrie 2019 08:31

Preasfințitul Părinte Nicodim va sluji la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va participa marţi, 1 octombrie, la Miercurea Ciuc, în Episcopia Covasnei şi Harghitei, la slujba Sfintei Liturghii săvârşită cu ocazia hramului Catedralei Episcopale - Acoperământul Maicii Domnului.

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, alături de o aleasă adunare de preoţi şi diaconi.

Biserica cu hramul "Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Acoperământul Maicii Domnului" a fost construită între anii 1929-1936 de către preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc, sub purtarea de grijă a marelui Mitropolit al Ardealului, Nicolae Bălan, care a târnosit-o în ziua de 8 noiembrie 1936.

După înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, în anul 1994, biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Acoperământul Maicii Domnului" a devenit Catedrală Episcopală, eveniment prilejuit de instalarea primului Ierarh al Eparhiei, în persoana Preasfinţitului Ioan Selejan.

Citit 3585 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 08:33


mbl live


mbl youtube