Marți, 04 Decembrie 2018 19:15

Parohia Baloteşti, la ceas de praznic

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În data de 6 decembrie Biserica Ortodoxă de pretutindeni prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae. Ca de fiecare dată şi în acest an biserica din parohia Baloteşti va îmbrăca haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii sfântului ocrotitor. Sfânta Liturghie din ziua hramului va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim.

La această dată enoriaşii din această parohie, dar şi credincioşii de pretutindeni prăznuiesc cu multă bucurie pe Sfântul Nicolae, cel ce a fost cu adevărat un părinte şi apărător neînfricat al turmei duhovniceşti încredinţată lui spre păstorire. 

Prin harul şi cu ajutorul lui Dumnezeu, Sfântul Ierarh Nicolae a săvârşit multe fapte izvorâte din iubirea aproapelui şi minuni, despre care ne vorbeşte tradiţia Bisericii pe care el a slujit-o cu pricepere, cu dragoste şi demnitate până în anul 340, când şi-a dat obştescul sfârşit, fiind chemat de Domnul la cele cereşti.

Smerenia, sărăcia de bunăvoie, iubirea de Dumnezeu şi de oameni, l-au aşezat pe Sfântul Nicolae în rândul celor mai apreciaţi oameni ai vremii sale, iar de atunci şi până la sfârşitul veacurilor, va fi cel ce aduce daruri celor cuminţi, în special copiilor.

Citit 4981 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 21:24


mbl live


mbl youtube