Miercuri, 03 Iulie 2019 15:42

Luptătorii anticomuniști vor fi comemorați la Isverna, județul Mehedinți

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În comuna Isverna, județul Mehedinți, vor avea loc duminică, 7 iulie 2019, manifestări comemorative dedicate memoriei luptătorilor anticomuniști. Acțiunea va debuta cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată în biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae" de către Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie vor fi prezenți și membrii Asociației Foștilor Deținuți Politici și Deportaților în Bărăgan – filiala Mehedinți, reprezentanți ai Arhivelor Statului – Mehedinți, ai autorităților locale, istorici și oameni de cultură.

Așadar, Preacucernicul Părinte Nicolae Dinulescu, preot paroh la această sfântă biserică, face aleasă poftire tuturor creștinilor care vor să se afle în comuniune liturgică alături de Chiriarhul locului.

După Sfânta Liturghie, în curtea locașului de cult, lângă monumentele eroilor, va fi săvârșită slujba parastasului prin purtarea de grijă a reprezentanților Asociației Foștilor Deținuți Politici, filiala Mehedinți și un scurt moment artistic susținut de Grupul "Moștenitorii" ai Școlii Gimnaziale Isverna, prin osteneala autorităților locale și prin atenta coordonare a doamnei profesor Ana Buzatu.

A devenit deja o tradiție ca în prima duminică din luna iulie să fie pomeniți cei trei tineri care au fost uciși în munții Isvernei de către organele politice ale regimului comunist.

Tot cu acest prilej vor fi pomeniți și eroii ce s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru întregirea României, precum și preoții Victor Doman de la Parohia Isverna și Ilie Isverceanu de la Parohia Busești, care au suferit în temnițele comuniste o perioadă semnificativă.

Citit 5660 ori


mbl live


mbl youtube