Marți, 17 Septembrie 2019 13:42

La Mănăstirea Caraiman se desfăşoară a XII-a ediţie a Congresul național "Hristos împărtășit copiilor"

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Mănăstirea Caraiman din județul Prahova se desfăşoară în zilele de 16-19 septembrie, a XII-a ediţie a Congresul național "Hristos împărtășit copiilor", eveniment care reuneşte inspectorii școlari județeni de religie, inspectorii eparhiali responsabili cu educația catehetică, reprezentanți ai Ministerului Educației Naţionale, precum și alți specialiști în educație. Congresul este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel prin Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române.

În cadrul acestei întâlniri au fost susţinute referate de către Pr. Mihai Pavel, director regional pentru Europa de Răsărit și Orientul Apropiat la World Vision România; Dl. Romeo Moşoiu, consilier al ministrului educației naționale; raportul de activitate pe anul 2018-2019, privind Programul "Hristos împărtășit copiilor" și Concursul Național de Creaţie "Hristos - sufletul satului meu", prezentate de către Pr. Dr. Constantin Naclad – inspector patriarhal la Sectorul Teologic-Educațional din cadrul Patriarhiei Române, precum și câteva ghiduri catehetice.

În partea a doua a întâlnirii, va avea loc prezentarea unor modele de bună practică în ceea ce priveşte colaborarea dintre preot şi profesorul de religie/catehet, urmată de dezbateri pe această temă, precum și prezentarea rapoartelor referitoare la activitățile catehetice desfășurate în fiecare eparhie.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim, delegatul Episcopiei Severinului și Strehaiei la acest congres este Pr. Necșoiu Cosmin-Eftimie, Consilier al Sectorului Social-Media care a prezentat raportul de activitate pentru anul 2018-2019, în care s-a regăsit situația catehetică din eparhie, efectuată prin programele "Hristos împărtășit copiilor", Alege Școala, Concursul Național de Creaţie "Hristos - sufletul satului meu", precum și alte proiecte.

Din partea ISJ Mehedinţi participă doamnişoara Daniela Săftoiu, Inspector de Religie în cadrul inspectoratului şcolar.

În ultima zi a congresului are loc dezbaterea privind strategia pe termen scurt, mediu și lung privind colaborarea dintre Școală, Familie și Biserică, precum și tematica concursului catehetic anual din anul 2020, care se va adresa celor două teme principalale ale anului omagial: Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români.

Citit 3595 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 13:56


mbl live


mbl youtube