Luni, 12 Noiembrie 2018 22:54

Biserica de pe Calea Târgu Jiului își serbează hramul

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biserica Ortodoxă prăznuieşte marţi, 13 noiembrie, pe Sfântul Ioan Gură de Aur reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice şi elocinţei creştine.

Fiind unul dintre cei trei mari Sfinţi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbaţi împreună la 30 ianuarie, Sfântul Ioan a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lăcaşuri de cult. Între acestea se numără şi biserica severineană de pe Calea Târgu Jiului, care îşi serbează patronul spiritual. Preotul paroh Adrian Căpitănescu invită dreptslăvitorii creştini la Sfânta Liturghie săvârşită în ziua hramului. La slujba va participa şi o delegaţie de la centrul eparhial, condusă de Părintele Inspector Bisericesc Ionuţ Ştefan. 

Parohia ortodoxă Calea Târgu Jiului a luat fiinţă în anul 2007 cu scopul de a asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii din zona de est a municipiului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007. În cinci luni s-a reuşit ridicarea demisolului acestui sfânt lăcaş de cult ce a fost folosit ca paraclis până la terminarea bisericii. Biserica din parohia ,,Calea Tg. Jiului” este singura din Eparhia Severinului şi Strehaiei aşezată sub purtarea de grijă a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Citit 4615 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2018 23:05


mbl live


mbl youtube