Vineri, 16 Noiembrie 2018 14:38

Au fost finalizate două proiecte din cadrul Programului Centenar

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 16 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nicodim a participat în calitate de invitat la Prefectura județului Mehedinți unde a avut loc finalizarea proiectelor implementate de către Instituţia Prefectului în cadrul Programului Centenar, derulat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale.

Programul a debutat la orele 10.00 pe esplanada din fața prefecturii cu dezvelirea „Ceasului Centenar”, prin intermediul căruia, pe lângă ora exactă, pot fi transmise către cetățeni mesaje vizuale și audio din partea instituțiilor administrative, de apărare și protecție civilă. A urmat în sala de ședințe a Instituției Prefectului lansarea volumului „Mehedințiul în Primul Război Mondial”, despre care Prefectul județului Mehedinți, dl. Nicolae Drăghiea spune: „Am dorit să realizez această lucrare întru omagierea Centenarului României și eroilor mehedințeni și ai întregului neam românesc, care au căzut pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial.

Lucrarea este o carte document, inspirată din arhivele istorice dar și din realitatea existentă azi, prin încercarea de a se inventaria toate monumentele ridicate în județul Mehedinți în cinstea eroilor.”

Citit 4509 ori


mbl live


mbl youtube