Imprimă această pagină
Luni, 15 Aprilie 2019 18:13

Conferinţă pastoral-misionară pe tema familiei la Palatul Culturii "Theodor Costescu"

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preoţii, cântăreţii bisericeşti şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei sunt invitaţi să participe, joi, 18 aprilie, ora 19.00, în Sala Mare a Palatului Culturii "Theodor Costescu", din Drobeta Turnu Severin, la o conferinţa pastoral-misionară cu tema "Familia creştină contemporană frumuseţe şi rost", care va fi susţinută de părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

Părintele Nicolae Tănase, de mai bine de 20 de ani, are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tinerii alungați din căminele de copii. Acolo, la Va­lea Plopului şi Valea Screzii, pă­rintele Nicolae Tănase a pus bazele unui sat al copiilor fără părinți.

Acum valea s-a umplut și de case și de copii. Tată a șase copii, părintele a început un adevărat război împotriva avortului, iar mamele pe care le convingea să-și nască pruncii îi lăsau în grija lui. În 1997, în tabăra din vale erau 30 de locuri. Acum, tabăra e tot mai neîncăpătoare. Până acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Așa că, în vale, apar mereu case. În prezent sunt 328 de copii la care se adaugă peste 100 de adulți. Cât de greu e să hrănești în fiecare zi 328 de guri, să îmbraci și să educi o armată de oameni numai părintele știe. A fost nevoit să învețe. Copiii sunt îngrijiți, hrăniți și supra­vegheați de femei angajate din sat. Cu exemplul sau, părintele Tănase a reușit să schimbe și mentalitatea oamenilor din zonă, să-i facă mai buni.

Citit 2100 ori

Galerie de imagini