Episcopia Severinului și Strehaiei - Mai 2024

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrititorul Eparhiei Râmnicului, a fost sărbătorit în chip deosebit la Catedrala Arhiepiscopală, duminică, 19 mai. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Publicat în Știri religioase

Arhiepiscopia Râmnicului cinstește în mod deosebit Ocrotitorul Eparhiei și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în perioada 16-19 mai 2024, la Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Publicat în Știri religioase

Miercuri, 15 mai 2024, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Cuvios Pahomie cel Mare, mănăstirea mehedințeană Coşuştea - Crivelnic și-a serbat hramul.

Publicat în Știri religioase

După o îndelungă şi grea suferinţă, Părintele Bîrdeanu Constantin a trecut la cele veșnice în cursul zilei de miercuri, 15 mai 2024.

Publicat în Știri religioase

Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș și-a sărbătorit hramul, astăzi, în duminica Tomii. Numeroși clerici și credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de 7 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Au participat la această sărbătoare autorități centrale, județene și locale, precum și oficialități civile și militare.

Publicat în Știri religioase

Doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la Mănăstirea Gura Motrului din Județul Mehedinți: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, şi Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, având alături obștea monahală a mănăstirii.

Publicat în Știri religioase

În perioada 11 mai – 25 mai, Episcopia Caransebeșului organizează cea de-a XVII-a ediție a Zilelor credinţei şi culturii, prilejuite de hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”.

Publicat în Știri religioase

În vinerea din Săptămâna Luminată, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Izvorul Tămăduirii, Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei și Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria, vor oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea mehedinţeană Gura Motrului.

Publicat în Știri religioase

Hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Drobeta Turnu Severin reprezintă, pentru clerul şi credincioşii eparhiei mehedințene, un prilej de aleasă bucurie duhovnicească.

Publicat în Știri religioase

În a treia zi de Paști, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Mănăstirea Lainici din județul Gorj a prăznuit pe Sf. Cuv. Irodion. În seara zilei de 6 mai 2024, Părintele Mitropolit Irineu a fost primit de obștea monahală, în frunte cu părintele Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici, și a participat la Slujba Privegherii în cinstea Sf. Irodion.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube