Imprimă această pagină
Duminică, 22 Decembrie 2019 16:53

Zi cu încărcătură spirituală deosebită pentru obștea Mănăstirii Sfânta Ana din Orșova

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ziua de 22 decembrie 2019 a avut o încărcătură spirituală deosebită pentru obștea monahală, dar și pentru pelerinii Mănăstirii Sfânta Ana din Orșova.

În duminica premergătoare marelui Praznic al Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Nicodim însoțit de membrii corului Kinonia clerici și mireni a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Din soborul slujitor în această zi a făcut parte părintele arhimandrit Gherasim Armulescu, starețul Mănăstirii Topolnița, părintele vicar eparhial Mihai Zorilă, părintele Iacob Forminte, slujitor al acestei Sfinte Mănăstiri care a primit la finalul slujbei hirotesia întru duhovnic, dar și preoții care fac parte din corul Kinonia.
În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a hirotonit întru diacon pe teologul Eduard Faier pe seama Mănăstirii Cârjei cu hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”din cadrul Protopopiatului Vânju Mare.
Răspunsurile liturgice au fost date de membrii laici ai corului Kinonia.
La finalul Sfintei Liturghii Corul Kinonia, condus de părintele secretar eparhial, Iulian Pruiu, au susținut un concert de colinde ce a cuprins colinde psaltice, colinde armonizate, dar și colinde cântate la unison din zona de nord a Județului Mehedinți și din Ardeal, suită de colinde denumită anul acesta generic ”Vin colindătorii cum veneau odată”.

Citit 3094 ori

Galerie de imagini