Imprimă această pagină
Marți, 12 Noiembrie 2019 09:35

Slujbă arhierească la biserica cu hramul "Sfântul Ioan Gură de Aur" din parohia Calea Târgu Jiului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica Ortodoxă prăznuieşte miercuri, 13 noiembrie, pe Sfântul Ioan Gură de Aur (Hrisostom), reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice şi elocinţei creştine. Fiind unul dintre cei trei mari Sfinţi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbaţi împreună la 30 ianuarie, Sfântul Ioan Hrisostom a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lăcaşuri de cult. Între acestea se numără şi biserica severineană de pe Calea Târgu Jiului, care îşi serbează patronul spiritual.

Preotul paroh Adrian Căpitănescu invită dreptslăvitorii creştini la Sfânta Liturghie săvârşită în ziua hramului. Slujba va fi oficiată de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Alături de Preasfinţia Sa va liturghisi un sobor de preoţi şi diaconi.

Parohia ortodoxă Calea Târgu Jiului a luat fiinţă cu scopul de a asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii din zona de est a municipiului Drobeta Turnu Severin. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007, în anul închinat Sfântului Ioan Gură de Aur, iar după ani de osteneală și muncă, în data de 08 octombrie 2017, s-a împlinit rânduiala de sfințire a bisericii parohiale cu hramul "Sfântul Ioan Gură de Aur".

Pictura acestei sfinte biserici a fost realizată în tehnică frescă în perioada 2012-2017 de o echipă condusă de către Lăcrămioara Anton, pictor bisericesc autorizat de către Patriarhia Română.

Paraclisul de la demisolul Bisericii în care s-au desfășurat slujbele timp de 10 ani cât s-a construit biserica are hramul Sfântul apostol Andrei.

Citit 2028 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2019 09:38