Imprimă această pagină
Sâmbătă, 29 Iunie 2019 21:53

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel - Hramul de vară al Catedralei din Deva

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 29 iunie 2019, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Catedrala Episcopală din Deva și-a prăznuit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Din soborul de ierarhi au făcut parte: Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala "Sfântul Ierarh Nicolae" a Catedralei Episcopale, dirijată de către Părintele Arhidiacon Daniel Balea.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, care, vorbind despre Sfânta Evanghelie citită în cadrul slujbei, a accentuat importanța misiunii Sfinților Apostoli, și mai ales misiunea extraordinară desfășurată de către cei doi mari apostoli, Sfinții Petru și Pavel, prăznuiți în această zi.

Arhipăstorul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a mulțumit la final ierarhilor și slujitorilor veniți astăzi la sărbătoarea Catedralei din Deva, dar și tuturor credincioșilor prezenți.

Cu hramul Catedralei Episcopale se încheie ediția a VI-a a Zilelor Credinței și Culturii la Deva.

Sursa: episcopiadevei.ro

Citit 3399 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 23:44

Galerie de imagini