Imprimă această pagină
Vineri, 03 Mai 2019 22:36

Preasfinţitul Nicodim va lua parte la manifestările prilejuite de hramul Catedralei Episcopale din Caransebeș

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului" vor începe duminică, 5 mai 2019, cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" și "Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul" din Caransebeș, slujbă săvârşită de un sobor de arhierei din care va face parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Manifestările amintite sunt prilejuite de sărbătorirea festivă a hramului noii catedrale episcopale Învierea Domnului din Caransebeş (Duminica Tomii) cu ocazia proclamării de către Patriarhia Română a anului 2019 ca "Anul omagial al satului românesc și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești".

După slujbă, va avea loc deschiderea tradiţională a Rugii bănăţene în faţa Catedralei Episcopale – un spectacol de promovare a folclorului tradiţional bănăţean.

Tot în aceeași zi va fi vizitat Muzeul Episcop dr. Elie Miron Cristea al Eparhiei Caransebeşului, precum și Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş.

Luni, 6 mai, va avea loc deschiderea Simpozionului Internaţional "Comuniune și comunități: jertfă, slujire, spiritualitate", în Sala de festivităţi "Mitropolit Nicolae Corneanu" a Episcopiei Caransebeşului.

Citit 3218 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2019 22:39