Imprimă această pagină
Luni, 03 Februarie 2020 09:50

Praznicul Întâmpinării Domnului la Catedrala Episcopală

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta-Turnu Severin.

Drept-slăvitorii creștini au ascultat cu evlavie slujba utreniei, luând aminte la cântările care istorisesc evenimentul aducerii Domnului Iisus Hristos la templu, la 40 de zile după nașterea Sa.

Preasfinția Sa a săvârșit apoi Sfânta Liturghie înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș de închinare. Răspunsurile stranei au fost asigurate de grupurile psaltice ale Catedralei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor de față despre însemnătatea zilei de praznic, ilustrând două chipuri minunate de sfinți: bătrânul Simeon și prorocița Ana. Cuvântarea ierarhului s-a constituit și într-un îndemn la rugăciune:

"Să urmăm cu toții exemplul Sfintei Ana Prorocița și al Sfântului și Dreptului Simeon, care a dus pentru Dumnezeu o viață la Templu întru răbdare, așteptând să vadă mântuirea în persoana Domnului. El l-a întâmpinat pe Pruncul Iisus Hristos cu nădejde, dar și cu dorința de eliberare de sub povara grea a anilor. Să ne facă și nouă Dumnezeu parte de aceeași credință, la sfârșitul vieții noastre, ca să putem zice către  Domnul Hristos: Acum liberează pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace; că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor: lumină spre descoperirea neamurilor şi slavă poporului Tău celui binecredincios!"

Citit 1488 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 09:54