Imprimă această pagină
Joi, 06 Februarie 2020 20:42

Părintele Ion Nistoran a fost prohodit

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Joi 6 februarie 2020, în satul Giurești din comuna Bala, a avut loc slujba de prohodire a părintelui Ion Nistoran care a trecut la cele veșnice în ziua praznicului Întâmpinării Domnului în data de 2 februarie 2020 după o indelungă suferință.

Slujba de prohodire a avut loc în curtea bisericii din Satul Giuresti comuna Bala sub un cort special amenajat.
La slujba de înmormântare, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, au participat un număr de 23 de preoți unii dintre ei fiind foști colegi de seminar cu părintele Ion Nistoran. O parte dintre preoții prezenți la înmormântare au venit din împrejurimi din satele din Mehedinți, dar și din Gorj
Necrologul de la finalul slujbei înmormântării a fost ținut de Părintele Vasile Ganțu care a evocat personalitatea părintelui. Parintele Stoichin, unul dintre colegii părintelui Nistoran a ținut un cuvânt în care a arătat cât de importantă a fost misiunea sfințitoare părintelui Ion Nistoran pe aceste meleaguri mehedințene.
La finalul acestor cuvântări Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre importanța prezenței noastre în biserică și despre cât de important este să ne rugăm pentru cei adormiți din neamurile noastre. De asemenea ierarhul mehedințean a arătat importanța preoției pentru credincioși subliniind faptul că preotul, slujitorul lui Dumnezeu este mijlocitor între Dumnezeu și oameni. La finalul cuvântului preasfinția sa i-a indemnat pe credinciosi să vină mai des la Sfânta Biserică, la Sfanta Liturghie să se uneasca mai des cu Trupul și Sângele Mântuitorului care se pogoară in chip real prin mijlocirea preotilor la Sfânta Liturghie, i-a îndemnat de asemenea să țină posturile, să nu lucreze duminica și să se bucure de toate lucrurile frumoase pe care le-a lăsat Dumnezeu pe aceste plaiuri.
Părintele Ion Nistor a văzut lumina zilei în satul Iupca, comuna Bala, judeţul Mehedinţi din părinţii credincioşi Tudor şi Maria Nistoran, la data de 18 mai 1951, iar la vârsta de 13 ani a rămas orfan de tată.
După ce a absolvit școala primară și pe cea gimnazială în satul natal, a frecventat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Craiova în perioada 1966-1971.
În anul 1971 a fost hirotonit preot paroh la parohia Comăneşti, Protoieria Strehaia, unde a slujit până în anul 1973, iar între anii 1973 – 2013 a păstorit parohia Crainici, Protoieria Baia de Aramă.
Cu prilejul pensionării, în anul 2013, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în semn de recunoştinţă faţă de activitatea pe care a depus-o în ogorul Domnului, i-a oferit Preacucernicului Părinte Ion rangul bisericesc de Iconom Stavrofor.

Veșnică să-i fie pomenirea!

Citit 8032 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 20:45

Galerie de imagini