Luni, 16 Aprilie 2018 10:05

Olimpiada Națională de Religie 2018

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 13 aprilie 2018, elevii calificați la Olimpiada Națională de Religie, cultul ortodox, au participat la proba scrisă a competiției, desfășurată la Colegiul Național „Costache Negruzzi”.

Timp de trei ore, elevii înscriși în etapa națională, au rezolvat subiectele primite de către asistenții profesori, urmând ca aceste lucrări să fie corectate și notate, iar sâmbătă, 14 aprilie a.c., să se afișieze în jurul orei 12.00 rezultatele inițiale. Totodată, urmând cu ora 17.30, olimpicii competiției din acest an vor fi premiați de către organizatorii competiției. Festivitatea de premiere va avea loc la Centru de evenimente „Agora”.

După finalizarea examenului, tinerii au parcurs un traseu turistic în centrul Iașului, aceștia vizitând Palatul Culturii, Biserica „Sfântul Nicolae” Domnesc, Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, Muzeul Mitropolitan dar și Catedrala Mitropolitană.

„Am avut bucuria să participăm la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei Naționale de Religie, cultul ortodox. Ea se înscrie într-un cadru mai larg al olimpiadelor de religie pentru cultele ce desfășoară educația religioasă în România. Ne întâlnim la Iași, la o competiție de nota 10, deoarece avem elevi din toată țara, aceștia ne reprezintă, îi reprezintă pe părinții lor, profesorii lor. În Anul Centenar, Iașul ne oferă un prilej de meditație la felul în care înaintașii noștrii și-au asumat moștenirea culturală și religioasă, au transmis-o mai departe, și ne provoacă și responsabilizează astăzi” ne-a declarat conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general în cadrul Ministerului Educației și președintele executiv al competiției.

Elevii olimpici au primit diplome, cărți și premii în bani din partea Ministerului Educației Naționale, dar și din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și a Patriarhiei Române.

Şi din Episcopia Severinului şi Strehaiei a participat un grup de 5 elevi de la diferite şcoli din Dr.Tr. Severin, iar eleva Merliţă Andreea de la Şcoala Gimnazială Nr.6, coordonată de Pr. Prof. Iliescu Sorin, a obţinut menţiune.

 

Citit 5256 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube