Imprimă această pagină
Duminică, 28 Aprilie 2019 11:48

Învierea Domnului la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, programul liturgic închinat Slăvitului Praznic al Învierii Domnului a debutat sâmbătă, începând cu orele 23:30, când a fost săvârşit Canonul Sâmbetei celei Mari, apoi s-a oficiat Slujba Învierii, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

 

Mii de credincioşi aflaţi în centrul orașului Turnu Severin au primit în faţa Catedralei Episcopale Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.

Ca osteneala şi jertfirea de sine din acest post să nu fie zadarnică, severinenii au luat hotărârea să încununeze buna trecere a postirii prin participarea la slujba de Înviere ce a fost săvârşită de Preasfinţitul Nicodim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei episcopale. Într-un glas, cler şi popor, martori ai ridicării Mântuitorului din morţi, au cântat "Hristos a înviat!".

Sărbătoarea Învierii Domnului este, totodată, unul dintre hramurile Catedralei episcopale, alături de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, putătorul de biruință, ocrotitorul Severinului.

În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Pastorala a fost citită, potrivit rânduielii bisericeşti, în toate bisericile din Mehedinţi.

Cei care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la Slujba de Înviere, au avut bucuria şi posibilitatea de a o asculta în transmisiune directă la postul de radio "Lumina", pe frecvența 90,4 FM.

Citit 4449 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2019 11:58

Media

Galerie de imagini