Imprimă această pagină
Joi, 06 Septembrie 2018 20:48

Deschiderea oficială a ITO 2018

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tineri de toate vârstele s-au adunat în Piața Mare din Sibiu pentru a-și împărtăși credința, bucuriile și și pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși 2018 a debutat cu defilarea reprezentanților fiecărei eparhii, din țară și străinătate, îmbrăcați în veșminte populare reprezentative pentru zona. Deschizătoare de drum a fost delegația Patriarhiei Ierusalimului, apoi, pe rând, au urmat reprezentanții celorlalte eparhii.

Slujba de Te Deum săvârșită de Preasfințitul Andrei al Covasnei și Harghitei a adus duhovnicească binecuvântare pentru bun început întru Domnul.

Au urmat cuvântările Preafericitului Patriarh Daniel și Înaltpreasfințitului Laurențiu, mitropolitul Ardealului, care au transmis tinerilor aleasa binecuvântare: „Voi sunteți tineri frumoși și credincioși care s-au adunat pentru a mărturisi bucuria comuniunii și credinței noastre ortodxe.

Importanța Marii Uniri de la 1918, este măreața împlinire a identității de neam prin jertfa celor care prin jertfa lor au edificat România Mare. Ei au apărat nu numai integritatea teritorială a țării, ci și integritatea morală a poporului. Jertfa lor ne cheamă să nu despărțim, să nu gândim libertatea înafara credinței. Am fost și suntem un popor al Crucii și Învierii.”

Citit 4565 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2018 11:06

Media

Galerie de imagini