Imprimă această pagină
Sâmbătă, 11 Mai 2019 17:05

Biserica din satul Bârlogeni a fost resfințită

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 11 mai 2019, credincioșii din satul Bârlogeni filie a Parohiei Stângăceaua a primit vizita pastorală a Preasfinţitului Părinte Nicodim care a săvârşit aici slujba de resfinţire a bisericii cu hramul Naşterea Maicii Domnului.

Biserica a fost restaurată integral între anii 2015-2018 prin purtarea de grijă a Părintelui Paroh Marinescu Ionuţ-Adrian, cu sprijinul financiar al enoriaşilor şi al primăriei Stângăceaua.

Biserica a fost ridicată din temelie pe locul vechii biserici, între anii 1905-1907. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Presfinţitul Părinte Atanase, Episcopul Râmnicului Noului Severin în anul 1907, aşa cum apare scris în pisania bisericii.

De-a lungul timpului au mai fost făcute reparaţii la acest sfânt lăcaş. În 1939 a fost renovată prin implicarea Părintelui Ştefan Cozma, parohul de atunci. De asemenea, a avut nevoi de reparaţii în urma cutremurului din 1977.

În ultimii trei ani au s-au efectuat o serie de lucrări la interiorul, exteriorul și acoperișul sfântului locaș dupa cum aflăm din Actul de Resfințire fiind restaurată și pictura.

După slujba de sfințire părintele protoiereu Gheorghe Popescu a dat citire actului de resfințire, apoi s-a săvârșit Sfânta Liturghie în fata sfântului locaș pentru a putea participa la Sfânta Liturghie toți credincioșii prezenți dat fiind faptul că biserica este de dimensiuni reduse iar credincioșii veniți să participe au fost în număr foarte mare.

După Sfânta Liturghie credincioșii prezenți au avut posibilitatea de a se închina la Sfântul Jertfelnic trecând prin Sfântul Altar și au primit târnoseală.

Pentru purtarea de grijă și implicarea la restaurarea acestui locaș părintele Ionuț Adrian Marinescu a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor.

Citit 4740 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 09:33

Media

Galerie de imagini