Joi, 18 Aprilie 2019 23:34

De marele praznic al Floriilor, toate bisericile din ţară îmbracă haine de sărbătoare. Credincioşii severineni se vor bucura de prezenţa Preasfinţitului Părinte Nicodim la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. La acest Praznic Împărătesc vor fi binecuvântate ramuri de salcie, credincioşii împodobind cu ele uşile şi ferestrele caselor lor.

Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 12:47

Episcopia Severinului și strehaiei a găzduit sâmbătă 14 aprilie 2019 cercul de istorie “Amicii istoriei” sub îndrumarea profesorului de istorie Romeo Popa, actualul inspector școlar la disciplina istorie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Joi, 11 Aprilie 2019 12:33

Membrii proiectului "Moștenire religioasă dincolo de graniță" s-au reunit la Turnu Severin .

Proiectul "Moștenirea religioasă dincolo de graniță" a avut prima întâlnire pe teritoriul românesc în data de 09 aprilie 2019, desfășurandu-se de această dată în Episcopia Severinului și Strehaiei, mai exact la Drobeta Turnu Severin. Proiectul acoperă județele Dolj, Olt și Mehedinți din România și raioanele Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo și Ruse din Bulgaria. Aceste județe au o mulțime de mănăstiri și biserici extrem de valoroase, situate pe ambele părți ale Dunării, și un patrimoniu religios intangibil, având un potențial uriaș pentru dezvoltarea turismului. Cu toate acestea, turismul religios este subdezvoltat în zonă și distribuit în mod nejustificat între Marea Neagră și întreaga regiune.

Joi, 11 Aprilie 2019 12:14

În a V-a duminică a Sfântului şi Marelui Post, credincioşii severineni sunt chemați la rugăciune obştească şi la comuniune cu Dumnezeu şi cu sfinții Săi.

Joi, 04 Aprilie 2019 21:08

Împlinind o frumoasă tradiţie a slujirilor duminicale în Postul Paştilor, şi în duminica a IV-a a Postului, a Fericirilor, închinată Sfântului Ioan Scărarul, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Joi, 04 Aprilie 2019 21:05

În ziua de sâmbătă, 6 aprilie 2019, la prăznuirea Sfântului Mucenic Irineu, Episcop de Sirmium, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va aniversa împlinirea a cincizeci și şapte de ani de la naștere. O zi aleasă de sărbătoare pentru Întâistătătorul Episcopiei Severinului, dar și pentru clerul și poporul lui Dumnezeu din pământul binecuvântat al Mehedinţiului.

Joi, 04 Aprilie 2019 17:38

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, joi, 4 aprilie 2019, la sediul Protopopiatului Drobeta, au fost evaluate cele portofoliile parohiilor care au participat, anul acesta, la Concursul naţional catehetic „Hristos: sufletul satului meu”.

Luni, 01 Aprilie 2019 14:20

În seara zilei de duminică, 31 martie 2019, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în mijlocul comunității parohiei Gârla Mare II, protopopiatul Vânju-Mare.


mbl live


mbl youtube