Imprimă această pagină
Marți, 29 Ianuarie 2019 16:19

Zi de bilanţ - s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marţi, 29 ianuarie 2019, a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Lucrările au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti la Catedrala Episcopală din orașul nostru, iar la ora 9:30 la Centrul Cultural-Misionar "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Drobeta Turnu Severin a fost săvârşită o slujbă de Te Deum.

Începând cu ora 10.00, membrii Adunării Eparhiale s-au întrunit în sesiune de lucru în sala Centrului Cultural sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Cuvântul de deschidere al Preasfinţiei Sale a fost centrat pe evidenţierea purtării de grijă a lui Dumnezeu şi le-a reamintit tuturor de faptul că slujitorii şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei sunt chemaţi la o lucrare înaltă şi activă, aceea de a fi în slujba Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De asemenea, având în vedere apropiata sărbătoare a Unirii Principatelor, Preasfinţia Sa a reamintit pe scurt evenimentele premergătoare unirii şi rolul diferitelor personalităţi implicate în realizarea acesteia.

Pe ordinea de zi s-a aflat prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor din cadrul Centrului eparhial pentru anul 2018, precum şi aprobarea proiectelor pentru 2019.

Au urmat luările de cuvânt a membrilor Adunării Eparhiale, iar la finalul întâlnirii, cei prezenţi au vizionat un scurt montaj video care a cuprins cele mai importante evenimente şi activităţi ale Episcopiei Severinului din 2018.

Citit 4131 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 22:33

Media

Galerie de imagini