Imprimă această pagină
Duminică, 18 Noiembrie 2018 16:16

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 18 noiembrie, dreptslăvitorii creştini din Drobeta Turnu Severin și împrejurimi au participat în număr mare la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin la slujba duminicală oficiată de către Preasfinţitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei alături de soborul sfântului lăcaş.

Evenimentul liturgic a fost unul deosebit pentru cei de faţă, întrucât au putut asista la una dintre cele mai frumoase rânduieli ortodoxe, hirotonia unui cleric. Tânărul teolog Cîtu Sever a fost chemat, prin punerea mâinilor Chiriarhului locului, la slujirea diaconească urmând ca luni, 19 noiembrie, la Mănăstirea Cârjei să fie hirotonit preot slujitor pe seama acestui aşezământ monahal.
Răspunsurile Liturgice au fost date de către cele două grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale.
La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima duminică din postul Nașterii Domnului.
Dorinţa construirii unei Catedrale în Drobeta Turnu Severin s-a manifestat după Revoluţia din 1989, însă construirea acestui edificiu a început în anul 1994, când a fost pusă piatra de temelie de vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu. În 2002, a fost sfinţit paraclisul, cu hramul "Naşterea Domnului", aflat la subsol, urmând ca viitoarea catedrală să aibă hramul "Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă" - ocrotitorul Severinului. După o perioadă în care lucrările de construire au fost întrerupte din cauza lipsurilor financiare, odată cu reînfiinţarea Episcopiei Severinului şi Strehaiei, lucrările de construcţie la catedrală au fost reîncepute, beneficiind de sprijinul autorităţilor publice, al unor sponsori dar şi al credincioşilor mehedinţeni. În prezent, lucrările au ajuns la faza de pictură murală.

Citit 6183 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 10:46

Media

Galerie de imagini