Miercuri, 12 Decembrie 2018 11:44

Programul concertelor de colinde ale corului "Kinonia" al Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În preajma Sfintelor Sărbători de iarnă, corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susține o serie de concerte în mai multe localități din Mehedinți, dar și în afara județului, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Cea mai de seamă reprezentație este, ca în fiecare an,concertul susținut pentru publicul severinean și nu numai, pe scena Palatului Culturii Teodor Costescu. Anul acesta spectacolul va avea loc în seara zilei de duminică, 16 decembrie, începând cu orele 18:00.

Corul abordează un repertoriu variat de colinde psaltice, coral armonice și la unison, colinde din repertoriul clasic, dar și din diferite zone ale țării.

Concertul de colinde intitulat generic "CE VEDERE MINUNATĂ!" va fi suţinut după următorul program:

12 decembrie 2018 - Oraşul Vânju-Mare;

13 decembrie 2018 - Petroşani;

14 decembrie 2018 - Căminul de Bătrâni din Gura Văii şi la Strehaia;

15 decembrie 2018 - Parohia Mărăşeşti;

16 decembrie 2018 - Municipiul Drobeta Turnu Severin;

17 decembrie 2018 - Parohia Malovăţ;

18 decembrie 2018 - Parohia Eşelniţa;    

19 decembrie 2018 - Penitenciarul Drobeta Turnu Severin şi Parohia Şelimbăr, Judeţul Sibiu;

20 decembrie 2018 - Inspectoratul Şcolar Mehedinţi şi Inspectoratul Poliţiei de Frontieră, Mehedinţi;

27 decembrie 2018 - Municipiul Orşova, Parohia Orşova-Sud.

Corul bărbătesc Kinonia a luat fiinţă în luna august 2005, având ca scop înviorarea vieţii muzicale corale în Drobeta Tr. Severin, spre lauda lui Dumnezeu şi bucuria ascultătorilor.

Corul Kinonia are în componenţa sa corişti angajaţi ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei – clerici şi mireni – studenţi teologi, cântăreţi ai Catedralei Episcopale din Drobeta Tr. Severin, precum şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Anual, corul Kinonia susţine concerte în Drobeta Tr. Severin şi în alte localităţi din ţară, cu ocazia celor două mari sărbători – Naşterea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi a altor evenimente culturale.

Ansamblu coral abordează un repertoriu variat: creaţii corale religioase, populare şi patriotice, cântece populare autentice din Mehedinţi. Corul Kinonia îşi propune, de asemenea, redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de origine bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români: Macarie Ieromonahul, Anton Pann, Dimitrie Suceveanu, Nectarie Protopsaltul, Amfilohie Iordănescu, Neagu Ionescu, Ioan Zmeu,Victor Ojog etc., dar şi a repertoriului bizantin grecesc.

Citit 679 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 20:11


mbl live


mbl youtube