Sâmbătă, 23 Martie 2019 12:19

Olimpiada de Religie Cult Ortodox 2019 – Faza Județeană Mehedinți

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Episcopia Severinului și Strehaiei s-a desfăşurat sâmbătă, 23 martie 2019, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, cult Ortodox.

La primele ore ale dimineţii, elevi de la toate şcolile din municipiul Drobeta Turnu Severin și din judeţul Mehedinţi şi-au îndreptat paşii către Liceul de Artă "Ioan Ștefan Paulian", din Drobeta Turnu Severin, unitatea de învăţământ care a găzduit competiţia şcolară. Participanţii la concursul de cunoştinţe religioase au venit însoţiţi de părinţi şi de dascălii care i-au pregătit temeinic pentru acest eveniment.
La Olimpiada de Religie a fost prezent și Consilierul sectorului Cultural și Învățământ al Episcopiei Severinului și Strehaiei care a transmis elevilor prezenți mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Înainte de venirea subiectelor elevii participanți la Olimpiada de Religie au rostit împreună cu Părintele Stelian Alin Dumitru, profesorul de religie al Liceului de Artă, domnișoara inspector Daniela Săftoiu și Consilierul Cultural Mihai Corcodel, rugăciunea Tatăl Nostru.
La faza judeţeană a Olimpiadei de Religie de anul acesta s-au calificat 167 de elevi din învățământul preuniversitar. Ca în fiecare an, participarea este destul de numeroasă la această disciplină, având în vedere faptul ca în întregul județ se desfășoară și alte competiții și totodată simulările examenelor naționale pentru anii terminali. Elevii apreciază materia ca fiind de bază în formarea și educarea lor. Totodată, în judeţul Mehedinţi s-a înregistrat un procent destul de ridicat al elevilor care au ales să frecventeze ora de Religie.
Spre deosebire de anii trecuți anul acesta există o fază națională a Olimpiadei de Religie și pentru clasele a V-a și a VI-a.
Elevii calificaţi în urma etapei judeţene a Olimpiadei de Religie vor participa în între 1 și 5 mai la faza națională a acestei competiții ce se va desfășura la Oradea.
De asemenea, toţi elevii care se remarcă la concursurile școlare religioase vor fi premiați de către Episcopia Severinului și Strehaiei. Promotor al culturii și educației creștine pe meleaguri mehedințene, chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, le acordă în fiecare an olimpicilor și profesorilor îndrumători, în semn de prețuire, diplome, icoane, cărți și CD-uri cu conținut religios.

Citit 3927 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2019 22:27

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube