Duminică, 19 Mai 2019 22:58

Marţi, 21 mai, este sărbătorit hramul bisericii de lemn a mănăstirii Topolnița

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va aduna credincioşi din toate părţile județului Mehedinţi la hramul bisericii de lemn a mănăstirii Topolniţa. Slujba de praznic va fi săvârșită marţi, 21 mai, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Răspunsurile stranei vor fi date de Grupul psaltic de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Credincioșii mehedințeni merg încă din ajunul sărbătorii în pelerinaj la vechea vatră monahală, luând parte la slujba Privegherii. În ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată la altarul de vară al ctitoriei Sfântului Nicodim de la Tismana.

Împreună cu ierarhul locului va sluji un sobor de ieromonahi şi de preoţi din care va face parte și părintele arhimandrit Pavel Nicolăescu, stareţul mănăstirii.

Ca prinos de recunoştinţă adus ctitorilor, stareţilor şi vieţuitorilor, închinătorilor, donatorilor şi binefăcătorilor acestei mănăstiri, adormiţi întru dreapta credinţă, după Sfânta Liturghie se va săvârși slujba parastasului.

Citit 746 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 23:00


mbl live


mbl youtube