Duminică, 16 Decembrie 2018 21:01

Corul Kinonia a vestit minunea din ieslea Betleemului credincioșilor din Severin

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Palatul Culturii "Teodor Costescu" din Drobeta Turnu Severin a avut loc duminică, 16 decembrie 2018, concertul tradiţional de colinde al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susținut pentru publicul severinean și nu numai, intitulat "Ce vedere minunată!". Evenimentul, desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a adus în faţa publicului corul "Kinonia" instruit și condus de Pr. Iulian Pruiu.

Cu o jumătate de ceas înaintea concertului Kinonia, sala de spectacol a Palatului Culturii din municipiu a devenit neîncăpătoare. Cuprinși de atmosfera sărbătorească, creștinii au venit însoțiți de rude și apropiați, dornici să se împărtășească de frumusețea sonoră a cântecului sfânt și bun.

Cântecele îngerilor, păstorilor și întregii făpturi au fost readuse la viață cu aceeași emoție cu care cei dintâi martori ai Nașterii Domnului s-au închinat smeritului Prunc.

Repertoriul a cuprins cele mai frumoase colinde bizantine, armonizate, cântece de stea din Mehedinţi, colinde tradiţionale din Ardeal acompaniate instrumental, dar și din diferite zone ale țării, cu melodii care constituie un veritabil patrimoniu imaterial.

Printre cele mai apreciate colinde s-au numărat cele populare, însoțite de acompaniament muzical. Acestea, mai aproape de sufletul românului, au stârnit aplauze la scenă deschisă din partea publicului. Auditoriul a gustat din plin şi melodiile ardelenești, maramureșene sau din Mehedinți, ritmate și acordate cu substanța profundă a textelor bătrânești.

În cadrul prezentării concertului, a fost adusă în atenția publicului atmosfera și simțămintele românilor de la Crăciunul anului 1918.

Atmosfera a fost cu totul deosebită, menită să pregătească sufletele celor care au participat pentru marele praznic al Naşterii Domnului.

Citit 568 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2018 21:06


mbl live


mbl youtube