Luni, 28 Mai 2018 16:51

Cea de-a IX-a ediție a sărbătorii ,,Ruga Orșoveana"

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica Rusaliilor, orşovenii au participat în număr mare la evenimentele cultural-artistice şi religioase, organizate de Parohia “Sfântul Nicolae” din municipiul Orşova, sub genericul “Ruga Orşoveană”.

Manifestările au fost prilejuite de prăznuirea „Pogorârii Duhului Sfânt” (Rusaliile) şi „Sfintei Treimi”. Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh a fost odinioară şi tradiţionala zi a oraşului, zi ce a fost brusc întreruptă în anul 1951, când au început dislocările în Bărăgan.

În primii ani, manifestarea cultural-artistică şi religioasă s-a desfăşurat într-un cadru mai restrâns, doar în incinta bisericii, însă de la un an la altul a prins noi valenţe.

Curtea sfântului lăcaş de închinare a devenit, astfel, locul în care se întâlnesc sute de orşoveni pentru a se bucura la sărbătoarea comunităţii.

În cursul dimineţii a fost săvârşită Sfânta Liturghie din Duminica Rusaliilor, iar începând cu orele 18.00, a avut loc deschiderea oficială a „Rugii Orşovene”, ediția a IX-a, 2018, prin cuvântul de binecuvântare din partea Preasfinţitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, urmat de cuvântul oficialităților.

Programul a continuat cu diverse activităţi cultural-artistice, fiind asigurate de elevii școlilor din oraș sub atenta coordonare a profesorilor de specialitate.

La finalul întregii activități, a fost organizată hora populară în cinstea acestei activități.

 

Aurel-Marian-Augustin Gherghinescu

 

Citit 2241 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 16:58


mbl live


mbl youtube