Duminică, 27 Ianuarie 2019 14:52

Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur - Hramul bisericii severinene de pe Calea Târgu-Jiului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 27 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, parohia severineană "Sf. Ioan Gură de Aur" din cartierul Calea Târgu-Jiului a îmbrăcat veșmânt sărbătoresc, primind vizita pastorală a Chiriarhului locului.

Alături de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a liturghisit un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile stranei au fost date de grupul psaltic "Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana".

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, le-a vorbit tuturor celor prezenți despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.

Parohia ortodoxă Calea Târgu-Jiului a luat ființă în anul 2007 cu scopul de a asigura asistență religioasă pentru credincioșii din zona de est a municipiului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007, odată cu împlinirea celor 1.600 de ani de la adormirea întru Domnul a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur. În cinci luni s-a reușit ridicarea demisolului acestui sfânt lăcaș de cult ce este folosit astăzi drept paraclis. Târnosierea a avut loc la data 09 octombrie 2017, prin ostenirea Preacucernicului Părinte Paroh Adrian-Claudiu Căpitănescu.

Fiind unul dintre cei trei mari Sfinţi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbaţi împreună la 30 ianuarie, Sfântul Ioan a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lăcaşuri de cult. Între acestea se numără şi biserica severineană de pe Calea Târgu-Jiului, care şi-a serbat patronul spiritual, fiind singura biserică din Episcopia Severinului și Strehaiei care se află sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur .

 

Foto: Marian Gherghinescu

Citit 1328 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2019 23:17


mbl live


mbl youtube