Luni, 27 August 2018 10:56

29 august - hramul Mănăstirii Topolniţa

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, mănăstirea Topolniţa îmbracă haină de sărbătoare, cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Astfel, marţi seara, Preasfinţitul Nicodim, însoţit de protopsalţii catedralei Episcopale va săvârşi Slujba de Priveghere (Vecernia cu Litie şi Utrenia). La ceas de seară vor fi prezenţi la sfânta mănăstire şi mulţi monahi dar şi monahii, veniţi de la celelalte mănăstiri din Mehedinţi.

A doua zi, la primele ore ale dimineţii se săvârşeşte Slujba de Sfinţire a apei, precum şi Slujba Acatistului. De la ora 09.00, Sfânta Liturghie va fi săvârşită la altarul de vară al mănăstirii de arhiereul mehedinţean, însoţit de un sobor numeros de preoţi şi diaconi.

Pe 29 august se împlinesc 4 an de la resfinţirea bisericii de zid a mănăstirii. În ultimii ani s-au efectuat ample lucrări de restaurare la biserica de zid, ce datează de la anul 1646. Biserica mănăstirii are formă de cruce, a fost ridicată Lupu Buliga - ver căpitan de plai. A fost pictată în anul 1673, în frescă, stil bizantin, de zugravii Grigore "Grecul" şi Dima "Romanul".

Citit 2280 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2018 11:02


mbl live


mbl youtube