Episcopia Severinului si Strehaiei - Martie 2019

Cu tristețe în suflet anunțăm mutarea la Domnul a Preotului HARALAMBIE PREDESCU(1933-2019) din satul Brebina, vrednic slujitor al Bisericii strămoșești vreme de peste o jumătate de veac.

Publicat în Stiri religioase

Sâmbătă 30 martie s-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin etapa judeţeană a concursului interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”.

Publicat în Stiri religioase

La Drobeta Turnu Severin se va desfăşura sâmbătă, 30 martie, etapa judeţeană a concursului interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”. Competiţia școlară va avea loc la Școala Gimnazială "Constantin Negreanu" din orașul nostru. Aceasta este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi cu implicarea catedrelor de Religie şi Limba şi literatura română. La această ediţie a concursului s-au înscris 142 de elevi de la clasele V-XII.

Publicat în Stiri religioase

Anul 2019 este primul an în care este sărbătorită, la 2 aprilie, "Ziua Instituţiei Prefectului", ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a Legii nr.348 din 2018.

Şi în această duminică, a III-a a Postului Mare sau a Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Nicodim se va afla în comuniune euharistică cu credincioşii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Stiri religioase

În ziua de 27 martie, la Reşedinţa Episcopală, Preasfinţitul Părinte Nicodim a primit în vizită pe Excelenţa Sa, Domnul Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România.

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat în viziunea şi voința istorică exprimată de Sfântul Andrei Şaguna, de Octavian Goga sau de Patriarhul Miron și confirmă faptul că Biserica privește în totdeauna cu respect spre trecut, dar înțelege că viitorul ei trăiește mereu sub aripa înnoitoare a Duhului Sfânt.

Publicat în Stiri religioase

Marşul pentru Viaţă a avut loc anul acesta în zilele de 23 şi 24 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.

În Drobeta Turnu Severin, Marşul pentru Viaţă a avut loc în ziua de 24 martie 2019, organizat de Asociaţia "Anastasia" a Episcopiei Severinului şi Strehaiei  în colaborare cu Asociația "Studenți pentru viață" şi Direcţia de Patrimoniu Istoric şi Turism Cultural. Numărul celor care au participat anul acesta la a doua ediție a Marșului pentru Viață organizat la Drobeta Turnu Severin a depășit cu mult numărul așteptărilor la marș participând aproximativ 550 de copii insoțiți de părinți.

Evenimentul severinean are un caracter inedit deoarece participanţii defilează pe biciclete, role şi trotinete pentru promovarea vieţii şi importanţei copiilor pentru viitorul societăţii.

„Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă, are ADN propriu și caracteristici fizice și psihice unice. Mai mult decât atât, el este un suflet unic, creat de Dumnezeu și cu o menire foarte specifică în această lume, pe care nimeni nu o poate înlocui”, a spus Eliza Cloţea, preşedintele Asociației "Studenți pentru viață".

Activitatea s-a desfăşurat conform programului stabilit. La orele 15:00 participanţii s-au adunat pe strada Crişan în dreptul Liceului de Artă "I. Şt. Paulian" și au pornit în marş pe biciclete pe traseul strada Crişan între Bdul. Tudor Vladimirescu şi Pădurea Crihala iar de la ora 15:30 până la orele 17:00 au avut loc activităţi în aer liber în Pădurea Crihala, dar și o tombolă cu premii, constând în articole sportive, pentru participanţii la marş.

Publicat în Stiri religioase

În Episcopia Severinului și Strehaiei s-a desfăşurat sâmbătă, 23 martie 2019, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, cult Ortodox.

Publicat în Stiri religioase

La data de 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române. Cu acest prilej, se evocă trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră.

Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube