Episcopia Severinului si Strehaiei - Februarie 2019

Duminică, 3 martie, toată suflarea creștinească din parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Maioreasa este invitată să participe la Sfânta Liturghie arhierească, ce se va săvârşi începând cu ora 09.00.

Publicat în Stiri religioase
Miercuri, 27 Februarie 2019 22:04

1 martie la Mănăstirea Topolnița

În fiecare an, în ziua de 1 martie, la mănăstirea mehedințeană Topolnița se săvârșește o slujbă cu totul deosebită. Cu acest prilej, chinovia de pe apa Topolniței devine, în prag de primăvară, loc de pelerinaj și de rugăciune. Astfel, sute de creștini își vor îndrepta paşii spre sfântul așezământ monahal pentru a participa la tradiţionala slujbă.

Publicat în Stiri religioase

În Duminica Fiului Risipitor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Jidoştiţa, unde a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Publicat în Stiri religioase

În ziua de 21 februarie 2019, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia:

Publicat în Stiri religioase

Prima ședință a Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 2019 a început joi dimineață cu slujba de Te Deum oficiată de Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei.

Publicat în Stiri religioase

În duminica a XXXIV-a după Rusalii, a Fiului Risipitor, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei alături de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, vor sluji Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din parohia Jidoştiţa, protopopiatul Drobeta.

Publicat în Stiri religioase
Miercuri, 20 Februarie 2019 22:51

Părintele Armanca Dumitru se întoarce acasă

Sute de credincioşi care îşi plâng părintele spiritual ce i-a păstorit cu dragoste şi devotament timp de aproape 21 de ani aşteaptă în curtea bisericii parohiale sosirea trupului neînsufleţit al acestuia.

Publicat în Stiri religioase

În seara zilei de 17 februarie 2019, în jurul orei 17.30, în urma unui tragic accident de circulaţie petrecut în Croaţia, părintele Armanca Dumitru a trecut la Domnul la numai 49 de ani.

Publicat în Stiri religioase
Duminică, 17 Februarie 2019 22:38

A început perioada Triodului

În perioada liturgică a Triodului, care cade anul acesta între 17 februarie şi 27 aprilie, creştinii ortodocşi din întreaga lume sunt îndemnaţi să se pregătească duhovniceşte pentru întâmpinarea marelui praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. În acest răstimp, din care şapte săptămâni sunt de post aspru, cu anumite dezlegări în zilele de sâmbătă şi duminică, credincioşii se pregătesc pentru întâmpinarea marelui praznic al Învierii.

Publicat în Stiri religioase

Duminică, 17 februarie, în ziua prăznuirii Sf. M. Mc. Tiron, parohia mehedinţeană Obârşia Cloşani a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-şi ocrotitorul. Praznicul binecredincioşilor creştini de pe aceste plaiuri a fost luminat şi înfrumuseţat de prezenţa Întâistătătorului Eparhiei în mijlocul comunităţii locale.

Publicat în Stiri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube