Episcopia Severinului si Strehaiei - Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Preasfinți­tului Părinte Episcop Nicodim, în bisericile și mănăstirile din Eparhia Severinului și Strehaiei se vor săvârși rugăciuni atât la momentul trecerii dintre ani, cât și în dimineața zilei de 1 ianuarie.

Publicat în Știri religioase
Marți, 31 Decembrie 2019 07:59

Părintele Ioan Neagoe a fost prohodit

Luni, 30 decembrie 2019, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în mijlocul enoriașilor din Parohia Strehaia, unde a săvârșit slujba de prohodire a Părintelui Ioan Neagoe, trecut la Domnul în seara zilei de 27 decembrie 2019. 

Publicat în Știri religioase
Sâmbătă, 28 Decembrie 2019 17:59

Mănăstirea Topolnița are un nou stareț

Sâmbătă, 28 decembrie 2019, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Topolnița, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu slujitorii obștii monahale.

Publicat în Știri religioase

Vineri 27 decembrie 2019 în localitatea Lupșa de Jos din comuna Broșteni a avut loc slujba de sfințire a Centrului Turistic pentru Activități Culturale și Sportive ridicat aici în cadrul proiectului "Moșteniri la granița Dunării", proiect ce a avut ca parteneri primăria Kladovo din Serbia, primăria Broșteni, Episcopia Severinului și Strehaiei și asociația "Fiii Lupșei".

Publicat în Știri religioase
Sâmbătă, 28 Decembrie 2019 02:47

Părintele Ioan Neagoe a trecut la Domnul

Cu durere în suflet anunțăm trecerea la cele veșnice a Părintelui Ioan Neagoe în după-amiaza zilei de 27 decembrie 2019. Părintele a slujit Parohia ,,Sf. Cuv. Parascheva” din Strehaia vreme îndelungată.

Publicat în Știri religioase

Vineri, 27 decembrie 2019, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfântul Arhidiacon Ștefan, corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a încheiat periplul său de colinde, printr-un concert susținut la Biserica cu hramul Sfântul Nicolae din Parohia Orşova Sud.

Publicat în Știri religioase
Vineri, 27 Decembrie 2019 21:46

Liturghie arhierească în Parohia Podeni

În Duminica după Naşterea Domnului, Preasfinţitul Părinte Niocdim va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Podeni, ocrotită de Sfântul M. Mc. Dimitrie - Izvorâtorul de Mir. Preasfinția Sa va avea alături de un sobor de preoți şi diaconi, iar răspunsurile stranei vor fi asigurate de protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Joi, 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe "Sf. Cuvios Nicodim cel Sfinţit de la Tismana", ocrotitorul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, la Mănăstirea Vodiţa Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.

Publicat în Știri religioase

Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana este ocrotitorul Episcopiei Severinului şi Strehaiei. El este cel care a înfiinţat acum mai bine de 600 de ani Mănăstirea Vodiţa şi tot de numele său este legată şi începerea vieţii monahale la alte 3 mănăstiri din Eparhie: Topolniţa, Coşuştea Crivelnic şi Gura Motrului. Sfântul a întemeiat şi alte biserici în ţinuturile Mehedinţiului, iar din timpul său oamenii ţin sărbătoarea numită Ciumarca, ce aminteşte de minunile vinedecărilor de ciumă pe care Sfântul le-a săvârşit.

Publicat în Știri religioase

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, îşi sărbătoreşte joi, 26 decembrie 2019, ocrotitorul spiritual.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 6


mbl live


mbl youtube