Episcopia Severinului si Strehaiei - Decembrie 2018

Ultimul concert de colinde din acest an al corului Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a avut loc în biserica cu hramul "Sfântul Nicoale" din parohia Orşova Sud, joi, 27 decembrie.

Publicat în Stiri religioase
Miercuri, 26 Decembrie 2018 15:40

Episcopia Severinului și-a prăznuit ocrotitorul

Miercuri, 26 decembrie 2018, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Soborul Maicii Domnului și pe Sfântul Preacuviosul Părintele nostru Nicodim de la Tismana, Episcopia Severinului și Strehaiei a îmbrăcat straie de sărbătoare, serbându-și ocrotitorul spiritual.

Publicat în Stiri religioase

Praznicul Naşterii Domnului a stat, la Catedrala din Drobeta Turnu Severin, sub semnul Cuvântului, Verbul lui Dumnezeu, Lumina Lumii aşa cum este mărturisit de Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan la începutul Evangheliei Sale: "La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. (…) Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume.(…) Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr." (Ioan 1:1 şi 1:14).

Publicat în Stiri religioase

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Preasfinţitul părinte Nicodim va sluji după următorul program:

Publicat în Stiri religioase

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER ȘI DREPTMĂRITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA BUCUREȘTILOR HAR, PACE ȘI BUCURIE DE LA DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, IAR DE LA NOI PĂRINTEȘTI BINECUVÂNTĂRI

Publicat în Comunicate de presă

În toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată sâmbătă, 22 decembrie 2018, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. 

Publicat în Comunicate de presă
Miercuri, 19 Decembrie 2018 12:21

Invitație eveniment cultural

Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Primăria Broșteni și Asociația „Fiii Lupșei” vă invită să participați joi, 27 decembrie 2018, la un eveniment cultural organizat în cadrul proiectului RORS-26 Moșteniri la granița Dunării (“RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border”).

Publicat în Comunicate de presă

Miercuri, 19 decembrie 2018, la ora 10.00, a avut loc întâlnirea Preasfinţitului Părinte Nicodim cu reprezentanţii presei scrise şi audio-vizuale, la reşedinţa episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Stiri religioase
Marți, 18 Decembrie 2018 15:17

Corul Kinonia a concertat la Malovăț

Luni 17 decembrie 2018 biserica din comuna mehedințeană Malovăț a găzduit un concert de colinde susținut de corul bărbătesc Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Publicat în Stiri religioase

La sfârșitul fiecărui an, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei se întâlneşte cu reprezentanții presei locale.

Publicat în Stiri religioase
Pagina 1 din 4


mbl live


mbl youtube