Stiri locale și din țară

Stiri locale și din țară (57)

Marele praznic al Sfântului Nicolae a fost şi zi de întâlnire a profesorilor de religie din Mehedinţi în cadrul cercului pedagogic de la ciclul gimnazial. Acest eveniment s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Casei Satului din localitatea Cerneţi, sub coordonarea Părintelui Prof. Iliescu Sorin şi a doamnei Prof. Butoi Nicoleta.

Cercurile pedagogice la disciplina Religie, pentru semestrul I din anul şcolar 2018 – 2019 la clasele de gimnaziu şi de liceu, se vor desfăşura în Eparhia Severinului şi Strehaiei în zilele de 6 şi 7 decembrie 2018.

Elevii din clasele 7-12, câştigători ai locurilor I şi II la Olimpiada de Religie din anul 2018, împreună cu profesorii îndrumători au fost întâmpinaţi la sediul Episcopiei Severinului şi Strehaiei de domnul Corcodel Mihai, Consilierul Sectorului Cultural şi doamna Săftoiu Dana, Inspectorul de Religie din cadrul I.S.J. Mehedinţi.

Asociaţia "Anastasia" desfăşoară pe 4 decembrie 2018, ora 14.00, la sediul Episcopiei Severinului şi Strehaiei premierea elevilor din clasele 7-12 care au participat la Olimpiada de Religie cultul ortodox, ediţia 2018 şi au ocupat locurile I şi II la faza judeţeană.

Astăzi, 29 noiembrie 2018, cadrele didactice şi elevii Şcolii Gimnaziale numărul 6, din Drobeta Turnu Severin, s-au implicat în derularea unor activităţi cu prilejul celebrării Centenarului.

Sărbătoarea dedicată zilei de 1 Decembrie în an de Centenar se va întinde pe patru zile. De joi până duminică spre înserat, severinenii vor avea parte de o serie de evenimente organizate de Primăria orașului şi Palatul Culturii "Teodor Costescu", care vor avea loc la scena de pe strada Crişan în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, cu începere de la ora 16.00.

Marți, 27 Noiembrie 2018 13:19

Gala "100 pentru Centenar"

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Televiziunea Română organizează Gala "100 pentru Centenar", eveniment ce va avea loc la Ateneul Român pe 29 noiembrie a.c., cu începere de la ora 18.00.

1 Decembrie, Ziua Națională a României va fi marcată în Drobeta Turnu Severin şi printr-un eveniment cultural organizat de Primăria orașului nostru pe scena din zona de promenadă Crișan.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Românii de pretutindeni sărbătoresc Sâmbătă, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate o mulţime de evenimente dedicate sărbătorii.

Miercuri, 28 noiembrie, cu începere de la ora 16.00, la Palatul Culturii “Teodor Costescu” în sala Virgil Ogăşanu, va avea loc lansarea primului număr al revistei “Ţara Mehedinţiului” ce are ca scop promovare turistică a judeţului nostru.

Pagina 1 din 5


mbl live


mbl youtube