Vineri, 06 Septembrie 2019 00:10

A început ITO 2019 în Cetatea Băniei – "Un Potir al bucuriei" format din 4.000 de tineri

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 4.000 de tineri ortodocși au participat joi seară la deschiderea ITO 2019 în Piața Mihai Viteazul din Craiova. Părintele Patriarh Daniel le-a spus că prin credință, speranță și iubire ei devin "un Potir al bucuriei".

La eveniment au fost prezenți alături de tineri: Patriarhul României, Mitropolitul Olteniei, ierarhi, oficialități locale și centrale.

Deschiderea celei de-a șasea ediții ITO a fost moderată de Aurelian Temișan și Manuela Hărăbor.

După defilarea reprezentanților celor 51 de delegații, a avut loc slujba de Te Deum oficiată de Episcopul vicar Emilian Lovișteanul.

Primul care s-a adresat tinerilor a fost Patriarhul Daniel. Cuvântul Preafericirii Sale a fost intitulat "Tinerii sunt binecuvântare şi bucurie pentru popor".

"Prin credinţă, speranţă şi iubire voi deveniţi un Potir al bucuriei", le-a spus Patriarhul României participanților.

Preafericirea Sa a adăugat că tinerii ortodocși sunt astfel "şi apostoli sau misionari ai Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos, când cultivaţi iubirea sinceră în familie, în prietenie, în parohie, în eparhie, în societate şi în toate întrunirile ortodoxe naţionale şi internaționale, spre bucuria Ortodoxiei întregi şi comuniunea între popoarele lumii".

La rândul său, Mitropolitul Irineu al Olteniei a subliniat că "Întâlnirea Tinerilor de anul acesta de la Craiova stă sub semnul exercițiului de dialog".

"Primul rol al acestui dialog este ca fiecare să se deschidă la noutate. Este important ca în acest dialog să ne simțim liberi să primim și să înțelegem pe alții", a adăugat ierarhul.

Tinerilor le-a vorbit în continuare Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, și Prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

A urmat aprinderea torței ITO și intonarea imnului întâlnirii.

Seara s-a încheiat cu un spectacol artistic susținut de: soprana Felicia Filip, rapsodul Tudor Gheorghe, Grupul vocal-instrumental al Arhiepiscopiei Râmnicului și formația Generaţia Folk.

 

Sursa: basilica.ro

Citit 3434 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 00:17

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube