Imprimă această pagină
Vineri, 29 Iulie 2022 09:52

Slujirile Preasfinţitului Părinte Nicodim în acest sfârşit de săptămână

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, 30 iulie 2022, credincioșii din satul Huta, județul Cluj, vor îmbrăca straie de sărbătoare cu prilejul întâlnirii fiilor satului. Cu binecuvântarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, din care va face parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

În continuarea Sfintei Liturghii, va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru Episcopului Gurie al Devei şi Hunedoarei, fiu al satului, care a trecut la Domnul în octombrie anul trecut. La Huta se năştea, la 31 decembrie 1968, vrednicul de pomenire Episcop al Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Gurie.

Duminica a VII-a după Rusalii, când Biserica noastră serbează Înainte-prăznuirea Scoaterii Sfintei Cruci, va fi prilej de aleasă bucurie pentru obştea Mănăstirii Izbuc din inima Munților Codru Moma, Episcopia Oradiei. Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârșită de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi.

Din alesul sobor slujitor vor face parte Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, Chiriarhul locului, la care se adaugă oaspeți de seamă ai Eparhiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Citit 207 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 19:31