Joi, 27 Mai 2021 16:47

Sfântul Iuliu Veteranul - Hramul Mănăstirii Jiana

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ziua de 27 mai, în ziua prăznuirii Sf. Mc. Iuliu Veteranul, iubitorii de rugăciune au poposit în Câmpia Blahniței pentru a lua parte la hramul mănăstirii Jiana, din Protoieria Vânju Mare.

Înfiinţarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în şedinţa Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008.

S-a hotărât ca mănăstirea să primească hramul ,,Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca mănăstire de călugări, sub jurisdicţia Episcopiei Severinului şi Strehaiei, urmând a funcţiona în cadrul Protoieriei Vânju Mare. Piatra de temelie a sfântului așezământ monahal, aflat în construcție, a fost pusă pe 27 mai 2009.
Bucuria a fost mare pentru creștinii participanţi, întrucât în această zi s-au împlinit 8 ani de la târnosirea paraclisului mănăstirii care este acum la stadiul de pictură în curs de finalizare.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi pe esplanada din fața Paraclisului Mănăstirii, răspunsurile stranei fiind date de protopsalți ai Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.
La slujbă au luat parte preoți din înprejurimi ce au dorit să fie alături de părintele stareț, protosinghelul Augustin Dragomir, care în această zi de hram a împlinit 9 ani de când a venit pentru prima data la această Mănăstire.

Bucuria a fost mare pentru cei prezenți deoarece vremea a fost prielnică rugăciunii, iar credincioșii s-au rugat Preamilostivului Dumnezeu pentru sănătate și pentru încetarea molimei.

La finalul Sfintei Liturghii, după ce părintele consilier eparhial Adrian Olarean a citit viața Sfântului Mucenic Iuliu Veteranul, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile credincioșilor mehedinteni cuvânt de binecuvântare și învățătură despre viața Sfântului Mucenic ocrotitorul Mănăstirii Jiana.
Deasemenea părintele stareț Augustin i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să rămână în Adevăr, asemeni Sfântului Iuliu și să ia ca exemplu statornicia Sfântului în credința în Domnul nostru Iisus Hristos.

Paraclisul Mănăstirii a fost ridicat din temelie în cursul unui singur an. În 2013 la un an după ce a fost instalat ca stareț al mănăstirii Jiana, părintele ieromonah Augustin Dragomir a făcut bunilor creștini ales dar duhovnicesc, aducând prinos al credinței lucrătoare, în acest timp al petrecerii postpascale, biserică lui Hristos, împodobită ca o mireasă. Paraclisul se află sub oblăduirea și patronatul spiritual al Sfântului Simeon Stâlpnicul, pomenit la 1 septembrie, data începutului Anului Bisericesc.

Citit 1970 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 18:06

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube