Imprimă această pagină
Joi, 06 Decembrie 2018 20:17

Şcoala şi Biserica fundamente ale unităţii naţionale, în preocuparea profesorilor de religie din Mehedinţi

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marele praznic al Sfântului Nicolae a fost şi zi de întâlnire a profesorilor de religie din Mehedinţi în cadrul cercului pedagogic de la ciclul gimnazial. Acest eveniment s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Casei Satului din localitatea Cerneţi, sub coordonarea Părintelui Prof. Iliescu Sorin şi a doamnei Prof. Butoi Nicoleta.

Elevii din Şcola Gimazială Cerneţi au prezentat momente artistice dedicate Centenarului Marii Uniri şi Marelui Praznic al Naşterii Domnului, care se apropie cu paşi repezi. Pregătirea copiilor, precum şi pregătirea logistică a momentului, au fost realizate de de domnul Prof. Stroescu Florin şi Pr. Ştefan Guliţă.

În parcursul activităţii a fost cuprinsă şi vizitarea Muzeului Satului Cerneţi realizată de domnul Florian Copcea.

Prezentarea unor metode nonformale de evaluare, atractive pentru elevii de gimnaziu în contextul învăţământului actual, au fost prezentate de lucrator cu tinerii şi prof. Adina Stoleru.

Vineri, 7 decembrie, Colegiul Naţional „Gh. Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin va găzdui, de la ora 10.00, întâlnirea cadrelor didactice ce predau religia la liceu. Tema cercului la nivel liceal va aborda problematica promovării „Conştiinţei naţionale şi conştiinţei religioase, prin ora de religie”.

Citit 2044 ori

Galerie de imagini