Imprimă această pagină
Joi, 09 Septembrie 2021 14:54

Paraclisul Parohiei Baia de Aramă și-a serbat hramul

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi 9 septembrie 2021 cand Biserica ortodoxă română face pomenirea Sfinților Ioachim și Ana, părinții Născătoarei de Dumnezeu, paraclisul Parohiei Baia de Aramă și-a serbat hramul.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim alături de un ales sobor de preoți și diaconi veniți de aproape și de departe pentru a fi în comuniune liturgică la hramul Parohiei Baia de Aramă. Slujba a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea Parohiei Baia de Aramă lângă paraclisul închinat sfinților Părinți Ioachim și Ana pe locul unde va fi construită biserica mare a parohiei.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța ascultării cuvântului lui Dumnezeu. De asemenea Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți și despre stăruința în rugăciune a Sfinților Ioachim și Ana, dar și despre smerenia și curăția lor. La finalul cuvântului, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să sporească rugăciunea cu smerenie și străpungere de inimă întocmai Sfinților Părinți ai Maicii Domnului.

Piatra de temelie a acestui paraclis a fost pusă la data de 12 ianuarie 2018, cu purtarea de grijă a preasfințitului părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei și cu susținerea părintelui paroh Stănică-Vlad Florin, dar și a părintelui Protopop Ganţu Vasile.

Datorită faptului că hramul orașului Baia de Aramă este Nașterea Maicii Domnului, paraclisului i-a fost acordat hramul ,,Sfinții Părinți Ioachim și Ana".

Hotărârea de a se construi un locaș de închinare în acest oraș, a fost luată, datorită faptului că în localitatea Baia de Aramă nu se afla o altă biserică parohială în care să se poată oficia serviciul liturgic, în afară de mănăstirea Sfinții Voievozi din această localitate.

Paraclisului parohial, cu Hramul Sfinții Ioachim și Ana a fost ridicat pentru a se putea oficia sfintele slujbe până la ridicarea unei biserici parohiale mai încăpătoare.

foto: Angel Semenescu

Citit 334 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 15:07

Galerie de imagini