Episcopia Severinului și Strehaiei - Duminică, 12 Martie 2023

Întotdeauna satul românesc a fost văzut ca fiind un izvor de spiritualitate și cultură populară. De aici putem trage concluzia că satul românesc este văzut ca fiind cultura neprețuită a țăranului român, cultură pe care o poartă în suflet alături de credința, tradiția și folclorul, ce izvorăsc din inima sa de om blând, om smerit, temător de Dumnezeu și cinstit.

Dragostea și respectul față de poporul român și tradițiile acestuia trebuie transmise din generație în generație de la adulți către copiii, acesta fiind și scopul activități desfășurate în cadrul Școlii Gimnaziale Obârșia de Câmp, unde s-a organizat o expoziție de obiecte tradiționale, în cadrul căreia elevii claselor V-VIII, membrii grupului de cateheza, au fost gazde ale expoziției pentru elevii claselor primare și grădiniță. Activitatea a fost desfășurată sub îndrumarea profesorului coordonator Buzuriu Elena Cristina și colaborarea părintelui Daniel Răcaru. Fiecare elev, inclusiv profesorul au contribuit cu obiectele necesare expoziției, elevii claselor V-VIII au primit informații despre utilizarea și importanța obiectelor, apoi au fost pregătiţi în a fi gazde pentru cei mici.

Viața este decât o călătorie de la copilărie la bătrânețe, de la Dumnezeu ieșim și la Dumnezeu trebuie să ne întoarcem. Grija pentru cei vârstnici a fost mereu o prioritate a parohiei Obârșia de Câmp. Părintele Daniel Răcaru a mers împreună cu câțiva dintre copiii din grupul de cateheză să ofere câte o floare și un mic pachet cu alimente câtorva bătrâne ale satului nostru. Activităţile au fost desfășurate în cadrul proiectului catehetic „Tinerii și vârstnicii sa laude numele Domnului”.

Prof. Alina Răcaru

Drept-slăvitorii creștini severineni au venit în număr mare la rugăciune și comuniune în duminica a doua din Post, închinată Sfântului Grigorie Palama, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu-Severin.

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube