Episcopia Severinului si Strehaiei - Vineri, 27 Octombrie 2023

În perioada 29-30 octombrie se va desfăşura în Episcopia Severinului şi Strehaiei simpozionul intitulat „Țara Severinului - Oameni. Fapte. Locuri”, ajuns la ediţia a II-a, eveniment cultural - liturgic dedicat anului omagial 2023.

Ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a fost un prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru mii de credincioși și pelerini sosiți din toate colțurile țării pe Colina Bucuriei. Evenimentele dedicate sărbătorii Cuviosului au culminat vineri, 27 octombrie, cu Sfânta Liturghie săvârșită la Altarul de vară din vecinătatea Catedralei Patriarhale de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un impresionant sobor de ierarhi români și străini, în prezența reprezentanților autorităților de stat și a unui număr nesfârșit de închinători. La final, Preafericirea Sa a adresat un mesaj de felicitare și de mulțumire ierarhilor invitați, pelerinilor, precum și tuturor celor care sau implicat în organizarea sărbătorii hramului Catedralei Patriarhale.

Publicat în Știri religioase

Sobor de arhierei la punerea pietrei de temelie pentru paraclisul Mănăstirii Godeanu

Sâmbătă, 28 octombrie, credincioşii parohiei Godeanu vor primi în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim şi pe Preasfinţitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.

Cei doi arhierei vor săvârşi Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, având alături un sobor de preoţi şi diaconi, iar după Sfânta Liturghie va urma slujba de punere a pietrei de temelie pentru paraclisul Mănăstirii Godeanu ce va avea ca ocrotitori pe Sfântul Siluan Athonitul și Sfântul Sofronie de la Essex.

*******

Mănăstirea Strehaia la ceas de praznic în Duminica a a XXIV-a după Rusalii

Pe 29 octombrie, în Duminica a XXIV-a după Rusalii, obştea Mănăstirii Strehaia are parte de o aleasă bucurie duhovnicească, aici prăznuindu-se celui de-al doilea hram al aşezământului monahal, Sfânta Teofana Basarab.

În mijlocul soborului de ostenitoare ale sfântului lăcaş de închinare se va afla Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi  Preasfinţitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria. Soborul de ierarhi va săvârşi Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi. Slujba euharistică va începe în jurul orei ora 09:30.

Anul trecut a fost săvârşită slujba punerii pietrei de temelie pentru un nou paraclis necesar pentru oficierea slujbelor în anotimpul rece, paraclis ce o are ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Teofana Basarab.

După Sfânta Liturghie, soborul de arhierei se va deplasa în localitatea Peşteana din Protopopiatul Baia de Aramă unde va fi sfinţită o troiţă din marmură.

Aceasta a fost ridicată de Episcopia Severinului şi Strehaiei cu sprijinul Primăriei Comunei Floreşti şi cu purtarea de grijă a Părintelui Vânătoru Tudor Cosmin şi a enoriaşilor parohiei Zegujani, în memoria eroilor din Primul şi al Doilea Război Mondial, precum şi a luptătorului anticomunist Nae Trocan, originar din Peşteana.

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Octombrie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube