Episcopia Severinului și Strehaiei - Vineri, 20 Octombrie 2023

Documentarul „Unde ești, Adame?” despre viața în mănăstirea athonită Dochiaru în vremea stăreției Arhim. Grigorie, a avut premiera în Drobeta Turnu Severin vineri seară, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”. „În acest film nu există gândul nostru personal”, spune producătorul, Arhid. Oleksandr Plyska. Filmul subtitrat în română este pus gratuit la dispoziția comunităților și a sălilor de cinema care îl solicită.

Publicat în Știri religioase

Sâmbătă, 21 octombire, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, alături de Preasfinţitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei euharistice va fi săvârşită o slujbă de parastas pentru vrednicul de pomenire Episcop Gurie trecut la Domnul acum doi ani în urma infecţiei cu Covid 19.

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji în Parohia Stângăceaua din Protopopiatul Strehaia unde va săvârşi slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, urmată de Sfânta Liturghie.

Datorită degradărilor suferite de-a lungul timpului, s-au făcut reparaţii şi restaurări la sfântul locaş între anii 2015-2023, după cum urmează: s-a  spălat pictura murală din interiorul sfântului locaș; s-a montat tocărie din pvc cu geam termopan; s-a vopsit tabla la acoperiș; s-au realizat lucrările de reparații capitale la exteriorul sfântului lăcaș; s-au turnat alei din ciment și s-a amenajat curtea interioară; s-a turnat pardoseala din beton; s-a mochetat întreaga biserică; s-a achiziționat un clopot nou; s-a recondiționat  policandrul; s-au achiziționat iconostase noi și strana pentru cântăreț; s-a împodobit sfântul lăcaș cu odăjdii noi necesare pentru slujire; s-a realizat iluminatul nocturn și sistemul de sonorizarela sfântul lăcaș; s-a ridicat in curtea sfântului lăcas o troiță din marmură pentru închinare donată de familia Cojocaru Aurel împreună cu cele două surori; s-a ridicat un prăznicar pentru pomenirile celor adormiți;

Aceste lucrări s-au realizat, prin purtarea de grijă a Preacucernicului Părinte Paroh Marinescu Ionuț Adrian, a Primăriei Stângăceaua și al enoriașilor parohiei, protoiereu al locului fiind Preacucernicul Părinte Popescu Gheorghe Claudiu.

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Octombrie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube