Episcopia Severinului si Strehaiei - Duminică, 15 Octombrie 2023

O pagină din istoria înfloritoare a uneia dintre cele mai noi ctitorii din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ridicată în numai șapte ani, precum în vremea voievozilor Moldovei, a fost scrisă astăzi, 15 octombrie 2023, în Poiana Sfântului Ioan, în Ținutul Fălticenilor. Cu acest prilej a poposit aici pentru câteva zile un odor neprețuit, Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Volos – Grecia.

Publicat în Știri religioase

Hramul cel mare al Iașilor a adunat în această perioadă, în Capitala Moldovei, sute de mii de credincioși din întreaga lume ortodoxă pentru a se închina la cinstitele moaște ale Sfintei Parascheva și Sfântului Ierarh Andrei Criteanul. Mii de oameni din toate colțurile țării s-au adunat în această dimineață și pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul orașului pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Andreas, Mitropolit de Arkalochori, Kastelli şi Viannos.

Publicat în Știri religioase

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de viețuitorii aşezămâtului monahal sub protia P.C. Pr. Antonie Olarean, Consilierul Administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul psaltic Sfântul Cuvios Nicodim” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Octombrie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube