Episcopia Severinului și Strehaiei - Vineri, 23 Decembrie 2022

Sunt copii la care Moș Crăciun nu ajunge niciodată, copii care au auzit doar povești despre bătrânul cu plete albe. Pentru a schimba această teribilă realitate, Episcopia Severinului și Strehaiei, prin intermediul Asociației Anastasia, a Hipermarketului Senic, Asociaţiei Filantropia Severin, colectivului profesorilor de religie din Mehedinţi, precum şi a multor donatori, oameni cu suflet mare şi credinţă puternică, a reușit să facă 132 de familii fericite din care fac parte peste 400 de copii. Printre aceste persoane se află și bătrânii fără posibilități materiale, pe care nu îi vizitează nimeni, nici măcar de sărbători.

Publicat în Știri religioase

Credincioşii severineni se vor bucura în ziua de Crăciun, duminică, 25 decembrie, de  o slujbă specială săvârşită cu această ocazie la Catedrala Episcopală din municipiu. Cei prezenţi vor trăi minunea Întrupării Cuvântului lui Dumnezeu împreună cu arhipăstorul lor, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care va liturghisi alături de soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale.

Ambianţa duhovnicească de rugăciune va fi întreţinută de răspunsurile date la strană de membrii celor două grupuri psaltice.

La finalul Sfintei Liturghii se va da citire Pastoralei de Crăciun a chiriarhului mehedinţean ce conţine cuvântul de învăţătură al ierarhului la acest mare praznic, precum şi binecuvântările şi urările de bine cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Sărbătoarea şi bucuria comuniunii continuă şi luni, 26 decembrie, în vechea cetate a Severinului, cu Liturghie în sobor de arhierei, Episcopia Severinului şi Strehaiei urmând să îşi prăznuiască hramul, „Sfântul Cuvios Nicodim cel Sfinţit de la Tismana", iar Preasfinţitul Părinte Nicodim îşi va serba ziua de nume.

Din cinstita adunare de arhierei vor face parte: Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.

Întru mulţi şi binecuvântaţi ani, Preasfinţite Părinte Nicodim!

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Decembrie 2022 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube