Episcopia Severinului și Strehaiei - Joi, 19 Noiembrie 2020

De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strahaiei, se va afla în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Vodiţa. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie înconjurat de vieţuitorii acestui aşezământ monahal şi de un sobor de preoţi şi diaconi.

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, ierarhul nostru va sluji la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș de închinare, iar răspunsurile stranei vor fi asigurate de grupurile psaltice ale catedralei.

În pericopa evanghelică de la Luca 12, 16-21, Mântuitorul Iisus Hristos ne expune "Pilda bogatului care i-a rodit ţarina". Mântuitorul a rostit această pildă, pe când se afla în mijlocul mulţimii din care a răsunat glasul unui om, care îl ruga să-i ajute ca să împartă averea sa cu fratele său, gest pe care Fiul lui Dumnezeu l-a socotit ca o manifestare evidentă a lăcomiei şi o îndepărtare de Dumnezeu, izvorul vieţii celei adevărate (Ioan VI, 54). Cu acest prilej El a prevenit pe Sfinţii Apostoli să fugă de orice formă de lăcomie, care izolează pe om de Tatăl cel ceresc şi îi întunecă toate strădaniile de a păstra în el neîntinat chipul şi asemănarea lui cu Dumnezeu (Facerea I, 26).

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Noiembrie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube